Tak til alle der deltog i vores tegnekonkurrence

Frederik har tegnet sin nabo William og er blevet kåret som vinder af tegnekonkurrencen.

Dommerne siger:

“Vinderen af tegnekonkurrencen har lavet en tegning af en nabo, man
bliver nysgerrig efter at lære at kende. Det er en tegning, hvor både motivet er spændende med sol, måne og fodbolde
og der er sans for teknikken med skygger og perspektiv. Det er både et portræt af naboen William, men tegningen viser også
hvordan sol, måne og stjerner er vores allesammens nabo” – Natalia Gutman

Der var ikke tvivl i mit sind da jeg så tegningen : William – sol måne stjerne planter og fodbold. En tegning der som en trold springer op af en æske, lige op i hovedet på en. Foruroligende og mystisk – er William en sjov eller farlig ven? Er han bare vild med fodbold eller hvilken rolle spiller planeterne og solen og månen? Er de bare statister for en drengs bold fantasier?
God kunst skal efterlade flere spørgsmål end svar – og det gør Frederiks tegning… “  – Mikael Fock

“Vinderen af Hornbækhus’ tegnekonkurrence skiller sig ud på en helt særlig måde, ikke på grund af teknik eller på grund af behandlingen af naboskab, men fordi tegningen fik dommerpanelet ud i en diskussion, om hvad naboskab egentlig er, og åbnede op for en snak om fælleskab.
Det er pudsigt, at Williams hoved springer ud af en æske, og at William er omringet af solen, jorden, månen, planeter, stjerner, regn… og fodbolde. William har fodbolde i øjnene – blå fodbolde. Måske er Wiliam gal med fodbold. William ser ud, som om han godt kan være en drillepind, men vi ved det ikke. Og ud over man tydligt kan se, at tegneren har gjort sig umage: der er lys og skygge, bevægelse og udtryk; så er den helt store styrke, at tegningen fortæller en histore, som får mig til at undres og dvæle ved den i lang tid. Den giver ikke nødvendigvis svar, men lægger op til spørgsmål. Det kan jeg godt lide. Den er som en sten i skoen. Jeg kan blive ved med at vende tilbage til den. Jeg er så spændt på at høre om tegnerens og Williams naboskab.

Vinderen af Hornbækhus’ tegnekonkurrence “Tegn din nabo” har lavet en tegning af sin nabo, der perspektiverer naboskab og fællesskab med universet omkring os, og i den grad har fortjent en tur på kamelryg med William.” – Luise Gomard

Dommerer: Fra venstre (Luise Gomard, Mikael Fock, Natalia Gutman )